Terveellistä elämää minihintaan

Hyvinvointi ja terveys on onnellisuuden kulmakiviä, sitä ei käy kiistäminen. Vaikka rahahuolet painaisivat, voi silti pitää huolta omasta hyvinvoinnista, se auttaa jaksamaan myös vaikeiden elämäntilanteiden yli. Nykyään hyvinvointimarkkinat ovat koko ajan kasvavat ja kuluttajille tarjotaan miljoonittain tuotteita teemalla hyvinvointi. Nettiä on mahdoton avata törmäämättä hyvinvointikursseihin verkossa ja livenä, lisäravinteisiin, juomiin ja kaikenlaisiin jumppavitkuttimiin.

Kun sulkee taustahälyn ja markkinointiviestit pois, terveellinen elämä ja hyvinvointi on aika ilmainen asia. Monessa kohtaa se itseasiassa säästää aika läjän rahaa, kun pois jäävät tupakka, alkoholi ja roskaruoka. Varsinkin tupakointiin menee rahaa muutamankin lomamatkan verran vuodessa, kannattaa vaikka maksaakin siitä, että saisi lopetettua. Apua on ollut tietysti nikotiinikorvaustuotteista, mutta monille on toiminut myös hypnoosi ja NLP. Niihin käytetyt rahat on nopeasti säästetty, kun tupakointi loppuu.

 

Verkossa on hurjat määrät hyvinvoinnilla ratsastavia kursseja tarjolla, niitä läpi kahlanneena voi tiivistää terveellisen elämän ydinviestin: Terveellinen ruokavalio ja monipuolinen liikunta. Siinä se, ihan ilmaiseksi tiivistettynä monien tuhansien eurojen verkkokurssitarjonnan ydinviesti. Monet kohudieetit nojaavat jonkin ruoka-aineryhmän poisjättämiseen. Siinä voi olla totuuden siemen, silti tutkimusten mukaan melkeinpä minkä tahansa ruoka-aineiden välttelydieetit toimivat, koska huomio tulee kiinnitettyä ruoan laatuun muutenkin ja kalorimäärät tippuvat siinä sivussa. Useimpien laihdutusryhmien ja verkkokurssien ja niiden ympärillä pyörivien Facebook-ryhmien viehätys ja teho perustuu itseasiassa ohjaajan ja ryhmän tukeen ja motivaation tsemppaukseen. Kannattaako siitä maksaa erikseen, vai voisitko sopia puolison, ystävän tai työporukan kesken yhteisistä laihdutustavoitteista ja keskinäisestä tsemppauksesta, kun homma alkaa alkuinnostuksen jälkeen maistua kirjaimellisesti leseiltä. Työporukoissa voi saada toimimaan myös sakkomaksut, jos herkkupäivä tai lipsahdus maksaa 20 euroa ja pisimpään kestänyt korjaa koko potin, voit jopa tienata laihtumisen ohella.

 

Lisäravinteet, ateriankorvikkeet ja superfoodit tyhjentävät lompakon todella tehokkaasti. Lupaukset ja hyvin rakennettu markkinointi saavat aikaan tunteen, että aivan kaikki huonon olon tunteet, väsymys ja alakulo johtuukin jonkin tietyn vitamiinin tai hivenaineen puutteesta ja poistuvat taikaiskusta, kun purkki on ostettu. Todellisuudessa on harvinaista, että perusterveellä ihmisellä, joka syö monipuolisesti, olisi vitamiinien tai hivenaineiden puutosta. D-vitamiinilisää tarvitaan Suomen oloissa talvella, siinä se. Pilleripaljoudessa rasitetaan maksaa ja tuotetaan vain kallista pissaa suoraan pöntöstä vedettäväksi. Vältä ansat ja jätä kalliit purkit kaupan hyllylle, kukkaro ja maksa kiittää.

 

Superfoodit ovat myös hurjan hintaisia ja niitä rahdataan jopa toiselta puolelta maailmaa suomalaisen kaupan hyllylle. Aika järjetöntä, kun meillä syödään puhtaassa maaperässä kasvavaa ruokaa, jota kastellaan maailman puhtaimmalla pohjavedellä. Ekologisesti ja taloudellisestikin on paljon järkevämpää laittaa salaattia, yrttejä, tomaattia ja chiliä kasvamaan vaikka ikkunalaudalla, saat todellista lähiruokaa ja taatusti tuoreena.

 

Tylsä totuus on, että terveellinen elämä ei ole kaupan hyllyltä tai verkosta ostettava tuote tai kurssi. Se on tuhansia pieniä valintoja ja päätöksiä, jotka vain sinä itse voit tehdä. Samalla säästyy melkoisesti rahaa, kun tekee fiksuja valintoja.